top of page
IMG_7528.JPG
Over Windsurfing Deinze

Club & Team

About the club

Windsurfing Deinze is een ontmoetingsplaats voor iedereen. Het bestuur zorgt, samen met vele vrijwilligers, er voor dat het windsurfen, suppen, foilen op elk niveau kan aangeleerd worden.

Met een uitgebreid aanbod voor jong en oud kunnen we iedereen hun verlangens in de watersport vervullen. 

Missie & visie

Wij zetten ons in op de jeugd, de toekomst van de club, door het aanbieden van jeugdcursussen, begeleiding bij initiator cursussen, organiseren van evenementen. Op elk niveau kan de jeugd zich ontwikkelen van sporter tot trainer. Volwassenen kunnen zich aansluiten bij de men’s of ladies trainingen, clubwedstrijden en de vele evenementen naast het water.

 

Het bestuur bestaat uit een groep vrijwilligers met een hart voor windsurfen en de watersport in het algemeen. Zij steken er veel energie in om de club draaiende te houden achter de schermen en ook wel voor de schermen. Met de vele hulp van clubleden, vrijwilligers kunnen we elk jaar opnieuw er een fantastisch seizoen van maken.

RemoteMediaFile_6553951_0_2022_07_12_15_26_46.JPG
cody-mclain-Dq5P6eWZXNY-unsplash_edited.jpg

Historiek

Hoe het allemaal begon ...

Vosselare put was ooit de eerste plek in Deinze waar je kon windsurfen. Deze plek is voornamelijk gekend om te zwemmen in de oude Leie. Door de vele zwemmers, hadden de windsurfers van Deinze nood aan een eigen plekje… in 1982 vonden ze dit al snel aan de rand van Deinze, bij het industrieterrein waar er zand werd ontgonnen om bruggen en wegen van de E17 te op te hogen. Windsurfing Deinze kreeg het watervlak Floorizone a.k.a ‘de surfput’. Wat ze toen nog niet wisten… was dat dit een heel bijzonder plekje in Deinze zou worden…

De club kon rekenen op de steun van de leden om een clubhuis te bouwen. Al snel werd dit voor velen een 2de thuis. Het werd een plek waar nieuwe vriendschappen werden gemaakt, veel werd gelachen en gedanst. De club investeerde in materiaal, amusement op en rond het water.

Na enkele jaren kreeg het clubhuis in 2012 een nieuwe metamorfose, vernieuwing is altijd goed. Zo kreeg de club een nieuwe bar, het terras werd vernieuwd, het clubhuis kreeg een nieuwe look. 

 

Ondertussen zijn de windsurfkampen een jaarlijks plezier voor vele kinderen. De ladies-, men's- en jeugdtrainingen trainingen zijn een wekelijkse uitlaatklep voor onze leden.

Na 40 jaar bestaan van Windsurfing Deinze zijn wij nog altijd even blij om iedereen te verwelkomen op ons mooiste terras van Deinze.

Het bestuur

IMG20231118073554_edited.png

Francies Van Daele

Voorzitter

Evenementen

fvdwsd@gmail.com

Philippe Taccoen.jpg

Philippe Taccoen

Verantwoordelijke cursussen  zomerkampen

wsdjeugd@gmail.com

 

Peter Debie.jpg

Peter Debie

Secretaris

wsdsecretaris@gmail.com

Steven Aspeslagh_edited.png

Steven Aspeslagh

Boot 

Kassasysteem

 

wsdmateriaal@gmail.com

Yanina Delva.png

Yanina Delva

Verantwoordelijke zomerkampen

wsdjeugd@gmail.com

vraagteken.jpg

?

Terrein 

vraagteken.jpg

?

Bar 

vraagteken.jpg

?

Materiaal

Sponsordossiers 

bottom of page